Administrativní objekt

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá projektovou dokumentací administrativní budovy s pobočkou pojišťovny v Brne – Bystrci. Objekt je navržen jako samostatně stojící budova s pěti nadzemními a jedním podzemním podlažím. Půdorys objektu je obdélníkového tvaru, osazený do mírně svažitého terénu. V podzemním podlaží je situována podzemní garáž a technické zázemí objektu. V prvním nadzemním podlaží se nachází kavárna a přepážkové haly. V druhém a třetím nadzemních podlažích jsou přepážkové haly a ve čtvrtém nadzemním podlaží se nachází kancelářské prostory soukromé firmy. Poslední páté podlaží slouží jako výlez na plochou střechu. Konstrukční systém je stěnový obousměrný. Objekt je zateplen tepelnou izolací a zastřešen plochou střechou.
The diploma thesis deals with project documentation of an office building with an insurance company branch in Brno - Bystrc. The building is designed as a detached building with five floors and one underground floor. The ground plan of the building is rectangular, set in a slightly sloping terrain. The underground floor is located underground garage and technical facilities. On the first floor there is a café and counters. On the second and third floors there are counter halls and on the fourth floor there are office spaces of a private company. The last fifth floor serves as a flat roof exit. The construction system is two-way wall. The building is insulated with thermal insulation and covered with a flat roof.
Description
Citation
PŘIBYLOVÁ, B. Administrativní objekt [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing. Jiří Pazderka, Ph.D - předseda, doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Roman Příborský - tajemník, Ing. Jana Bartlová - tajemník, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ivana Utíkalová - člen, Ing. Pavel Uher, Ph.D. - člen, Ing. Michal Požár, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
Studentka prezentovala projekt administrativní budovy s využitím jako pobočka pojišťovny v Brně-Bystrci, s prostorem pro kavárnu. Projekt je řešen jako budova s téměř nulovou spotřebou energie. Prezentovala též návrhy skladeb konstrukcí a jejich tepelně technické posouzení. Studentka reagovala na všechny otázky oponenta. Následovala rozprava s komisí: Otázky: 1)řešení základových pasů pod patkami. St:specifikovala řešení zákl.konstrukcí. 2) Chybějící zakreslení věnců v řezu St.:chybějící pouze v řezech, ve výkresech stropů se nachází 3) Založení schodiště na vrstvě izolantu? St: TI je navržena jako přerušená, chyba v zakreslení 4) Zakreslení prefabrikovaného schodiště? Chybí vyznačení osazení pref.dílce St: chyba v zakreslení 5) Řešení uložení schodiště? St: popsala navržené řešení 6) Přeprava prefabr.dílců schodiště proběhne jak? Proč je použití systému spiroll? St.zodpověděla, vč.návrhu ekvivalentu 7) Materiál Ti střechy, tloušťky - nesrovnalosti ve výkresech, otázky na označení použitých materiálů a jejich vlastnosti a důvod použití St: popsala navržené řešení 8) Byl řešen nějaký kritický detail? St:nebyl 9) Založení výtahových šachet - řešení, hloubka St: v projektu není řešeno 10) Jak je řešeno větrání a vytápění garáží? St: řešení je jako nevytápěné garáže 11) Užití TI v nevytápěných garážích? Druh roznášecí vrstvy? Podkladní mazanina z PB nebo ŽB? St: užit asfaltový povrch, roznášecí povrch pod ním je z z 6cm betonové mazaniny, podkladní mazanina PB. 12) Podotknuto na chyby v zakreslení, zmatečné šrafy. 13) Jak zajistíte krytí výztuže v základových konstrukcích? St.: neodpověděla. 14) Kde se nachází základová spára? St: odpověděla chybně 15) Řešení pro akustický útlum obvodových konstrukcí St: aku izolace tl.60mm minerálnímí deskami D Na připomínky oponenta reagoval student přijatelným způsobem, na otázky položené členy komise k předložené práci odpovídal poněkud nejistě, některé z nich nebyl schopen zodpovědět zcela uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO