Krematorium se dvěmi obřadními síněmi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce řeší dokumentaci stavby krematoria se dvěma obřadními síněmi. Budova je situována na vyvýšeném místě, poměrně daleko od okolní zástavby. Ve vzdálenosti pět-set metrů od stavby se nachází hřbitov. Krematorium je navrženo jako moderní novodobá stavba, jedná se z velké části o jednopodlažní objekt, s vyjímkou velké obřadní síně, která tvoří i druhé podlaží objektu. Tato síň je dominantou celé novostavby. Obvodové stěny stavby jsou z keramických tvárnic Porotherm tlš.300mm, velká obřadní síň je z ŽB 300mm. Středně nosné a nenosné konstrukce tvoří Porotherm tvárnice. Zastřešení je řešeno nosníky POT a miako vložkami, vyvýšená část obřadní síně je zastřešena dřevěnými pultovými vazníky. Objekt je založen na betonových pasech, v místě sloupů pak na patkách.
The subject of this diploma thesis is the design of a crematory with two ceremonial halls. Building is situated on the high point, distanced from the surrounding buildings. There is a cemetery located five hundred meters from the crematory. Crematory is designed as a modern building, which has one above-ground floor from the most part, except of the large ceremonial hall that has two above-ground floors. This hall is a symbol of this structure. Vertical load-bearing system of exterior walls is 300mm wide made of Porotherm ceramic pieces, with exception of large ceremonial hall designed from reinforced concrete. Non-load bearing wall system is also made from Porotherm ceramic pieces. Roof is designed as a prefabricated rib-and-filler floor, except of the elevated part of large ceremonial hall designed from mono truss girders. The building is supported by the wall footing concrete system combined with the spread footing concrete system under the columns.
Description
Citation
SKŘEKOVÁ, T. Krematorium se dvěmi obřadními síněmi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Prof. Ing. Karel Tuza, CSc. - předseda, doc. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - místopředseda, Ing. Miloslav Novotný - tajemník, Ing. Martin Dvořák - tajemník, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen, Ing. Ing. Barbora Nečasová, Ph.D. - člen, Ing. František Girgle, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Studentka představila svoji DP na téma Krematorium se dvěmi obřadními síněmi a zodpověděla otázky a připomínky oponenta. Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO