Penzion "Losinka"

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem vícepodlažního penzionu s restaurací a bytem pro správce penzionu v obci Velké Losiny. Objekt má dvě nadzemní a jedno podzemní podlaží. Stavba je určena k ubytování osob, k rekreaci, stravování v restauračním zařízení a k bydlení v jedné ubytovací jednotce. V penzionu bude 15 ubytovacích pokojů s kapacitou 38 osob, masáže v 1S a restaurace s kuchyní v 1NP. V kuchyni a restauraci budou navrženy vzduchotechnické jednotky. Hlavní vstup do penzionu je ze severovýchodní strany, vchod do restaurace je orientován na jihovýchod, vstup zaměstnanecký a do bytové jednotky je na jihovýchodní straně. Kromě vchodu do bytové jednotky, jsou všechny vstupy opatřeny bezbariérovým přístupem. Dům má pravidelný pravoúhlý tvar písmene L a je zastřešen šikmou sedlovou střechou. Střešní konstrukci tvoří dřevěné příhradové vazníky. Pobytové místnosti bytu jsou orientovány na jihozápad a jihovýchod. Objekt je postaven z keramických tvárnic v nadzemním podlaží a z betonových tvárnic ztraceného bednění v podzemním podlaží. Vodorovné konstrukce tvoří železobetonové křížem vyztužené a jednostranně vyztužené stropní desky. Projekt byl vypracován pomocí výukové verze počítačového programu AutoCad a Archicad. Při zpracování byl kladen důraz na dispoziční řešení, architektonický vzhled, statické požadavky a bezpečnost užívání.
The diploma thesis deals with the design of a multi-storey boarding house with a restaurant and an apartment for the boarding house manager in Velké Losi-ny. The building has two floors and one underground floor. The building is intended for accommodation of persons, for recreation, catering in a restaurant and for living in one accommodation unit. There will be 15 accommodation rooms with a capacity of 38 persons, massages in 1S and a restaurant with kitchen in the 1st floor. Air-conditioning units will be designed in the kitchen and restaurant. The main entrance to the boarding house is from the north side, the entrance to the restaurant is oriented to the southeast, the entrance to the household and the housing unit on the south-east side. Apart from the entrance to the accommodation unit, all entrances are accessible by wheelchair access. The house has a regular rectangular letter shape and is behind the roof pitched gable roof. The roof construction consists of wooden trusses. Residential rooms are oriented to the southwest and southeast. The building is built of ceramic blocks on the above-ground floor and concrete blocks lost in the bed on the underground floor. The horizontal structures consist of reinforced concrete cross-reinforced and one-side reinforced ceiling slabs. The project was developed using the educational version of the computer program AutoCad and Archicad. Emphasis was placed on the layout, architectural appearance, static requirements and safety of use.
Description
Citation
RYŠÁNKOVÁ, N. Penzion "Losinka" [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing. Jiří Pazderka, Ph.D - předseda, doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Roman Příborský - tajemník, Ing. Jana Bartlová - tajemník, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ivana Utíkalová - člen, Ing. Pavel Uher, Ph.D. - člen, Ing. Michal Požár, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
Studentka prezentovala projekt penzionu v obci Losiny. Prezentovala architektonické, konstrukční a materiálové řešení, stejně jako specializaci z oboru vzduchotechniky. Studentka reagovala na všechny otázky oponenta. 1) vhodné doplnit etapový spoj u HI. 2) nadbytečná denní místnost zaměstnanců 3) zjednodušit tvar kuchyně pro plynulost provozu 4) hygienicky nutno obklad od podlahy A Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO