Mateřská škola

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je návrh a stavební řešení pro mateřskou školu ve městě Brně. Jedná se o samostatně stojící novou budovu se dvěma nadzemními podlažími, nepodsklepenou, umístěnou na rovinné parcele č. 1510/1 v k.ú. Brno – Komín. Objekt je vyzděný z keramických broušených cihel, zateplen certifikovaným systémem ETICS a je založen na základových pasech. Stropní konstrukci tvoří předpjaté dutinové panely. Objekt je zastřešen dvouplášťovou plochou střechou, dále je navržena jednoplášťová plochá s živičnou krytinou zatížená praným říčním kamenivem. Mateřská škola je navržena celkem pro 60 dětí rozdělených do tří tříd. V 1.NP jsou umístěny dvě třídy společně s výdejnou jídla a technickým zázemím, ve 2.NP umístěna třetí třída, ředitelna a společenská místnost. Projekt byl vypracován pomocí počítačového programu AutoCAD. Při zpracování byl kladen důraz na dispoziční řešení, které je v souladu s provozem mateřských škol.
The subject of this diploma thesis is the building design and project documentation of a new kindergarten in Brno. It is a new detached building structure with two floors, designed on a flat plot no. 1510/1 in cadastre unit Brno – Komín. The building is constructed of clay masonry with contact thermal insulation, supported by strip foundations. Ceiling construction is made of prestressed hollow-core slabs. This object is roofed by a single-layer and double-layered, flat roof. This kindergarten is designed for 60 children divided into three sections. Two sections are located on the 1st floor together with food preparation and technical rooms. The third section is on the 2nd floor with headquarters and a common room. This project was developed using AutoCAD software. The focus during development was on the proposed layout design in accordance with the kindergarten’s operations.
Description
Citation
SLEZÁK, V. Mateřská škola [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc.Ing. Šárka Šilarová, CSc. - předseda, Ing. Petr Beneš, CSc. - místopředseda, Ing. Tomáš Žajdlík - tajemník, Ing. Andrea Bílková - tajemník, Ing. Radim Smolka, Ph.D. - člen, Ing. arch. Luboš Eliáš - člen, Ing. Lucie Horká - člen, Ing. Ivana Švaříčková, Ph.D. - člen, Ing. Danuše Čuprová, CSc. - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Student představil diplomovou práci. - situace a lokalita - dispoziční řešení - konstrukční řešení a materiálové řešení - vzhled objektu Dotaz: - místnost na zbytky jídla - příprava jídla - místnost pro vedoucí přípravy jílda Otázky oponenta: - odvětrání - odvod vody z makrýzových stříšek - zakotování oken, unosnost nároží - bezbariérová mísa ve školce - co bude v technické místnosti, malá dimenzace - zakreslení svahové části Dotazy: - vhodnost stropní konstrukce nad 2.NP B Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO