Penzion Mikulov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Obsahem této diplomové práce je návrh novostavby penzionu s restaurací ve městě Mikulov. Jedná se o objekt s dvěma nadzemními podlažími a částečným podsklepením. V suterénu se nachází technická místnost a posilovna. V 1.NP se nachází recepce, restaurace se zázemím a pokoje pro ubytování. Jeden pokoj je navržen jako bezbariérový. Ve 2.NP se nachází pokoje pro ubytování, zázemí pro úklid a společenská místnost. Svislé nosné konstrukce jsou navrženy z keramického zdiva, v suterénu ze ztraceného bednění. Objekt bude zastřešen částečně plochou střechou, valbovou střechou a částečně vegetační střechou. Projektová dokumentace byla zhotovena dle platných právních a technických předpisů.
The content of this diploma thesis is the design of a new boarding house with restaurant in Mikulov. The building has 2 above – ground floors and a partial basement. In the basement is utility room and fitness room. In 1st floor there is reception, restaurant with facilities and rooms for accomodation. One room is designed as a berrier – free. In the 2nd floor there are rooms for accomodation, facilities for cleaning and common room. The vertical supporting structures are designed from clay masonry, in the basement of the concrete formwork. The building will be covered partly by flat roof, hip roof and partly by vegetation roof. The design documentation has been prepared according to valid legal and technical regulations.
Description
Citation
SMOLINSKÝ, P. Penzion Mikulov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Boris Bielek, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Miloš Lavický, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Osička - tajemník, Ing. arch. Michal Bělovský - tajemník, Ing. Josef Polášek - tajemník, Ing. Michal Novotný, Ph.D. - člen, Ing. Martin Zlámal, Ph.D. - člen, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - člen, Ing. František Vajkay, Ph.D. - člen, Ing. Eva Fajkusová - člen, doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
13:20 - Student zahájil obhajobu své prezentace na téma: Penzion Mikulov 14:10 - Konec obhajoby a rozpravy Otázky - Je možné mít objekt připojen 2 samostatnými kanalizačními přípojkami? - Jakým způsobem byla navržena vsakovací zařízení a jakým způsobem jsou likvidovány dešťové vody? - Jak je navržena prostorová tuhost výtahové šachty, pokud je zhotovena z keramických tvárnic? - Jak je zajištěno odvětrání prostorů místnosti 130 - Kuchyně? Kudy bude odvětrání vedeno? - Jakým způsobem budou kotveny příhradové vazníky k pozednici? - Zdůvodněte základové pásy pod nenosnými příčkami v 1.PP a 1.NP. Od jaké dimenze jsou tyto pásy nutné? - Zdůvodněte zabudování, zhotovení a použití smykových trnů ve spodní konstrukci nad 1.NP v místě rozdělení objektu? - Jak byla ověřena délka nechráněné únikové cesty ve 2.NP, když je pouze jeden směr úniku? Hodnocení obhajoby - Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO