Novostavba mateřské školy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je zpracování projektové dokumentace pro provedení novostavby mateřské školy. Navrhovaný objekt se nachází v katastrálním území Náměště nad Oslavou. Stavba je situována v lokalitě nově vznikajících rodinných domů na mírně svažitém pozemku. Mateřská škola je dispozičně řešena pro výchovu a vzdělání 66 dětí ve třech samostatných odděleních, součástí objektu jsou i prostory určené pro zájmové činnosti (společenská místnost). Na jižní části pozemku se nachází rozlehlá školní zahrada. Mateřská škola je navržena jako samostatně stojící, dvoupodlažní, nepodsklepený objekt. Konstrukční systém budovy je stěnový, vyzděný z keramických tvárnic, stropní konstrukce je tvořena železobetonovými předpjatými panely, schodiště je železobetonové tříramenné. Budova je zastřešena jednoplášťovou plochou střechou. Objekt je založen na základových pasech.
The subject of my diploma thesis is to create a design documentation of new building of kindergarten. Designed building is located in Náměšť nad Oslavou. This building is situated in location of new family houses on a slightly sloping land. Kindergarten is determined for upbringing and education of 66 children, divided into three separate sections, in the building is included place for hobby (common room). In the south side of the land is situated large school garden. Kindergarten is designed as separately standing building, with two above-ground floors and has no cellar. The construction system of the object is wall system, walled from ceramic blocks, the horizontal load-bearing constructions are made of prestressed reinforced concrete panels. The stairscase is designed from reinforced concrete. The building is roofed with single layer flat roof and is foundated on strip foundation.
Description
Citation
ŠEDIVÝ, A. Novostavba mateřské školy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing.Ing. arch. Milan Palko, Ph.D - předseda, prof. Ing. Jitka Mohelníková, Ph.D. - místopředseda, Ing. Petra Vorlíčková - tajemník, Ing. David Průša - tajemník, Ing. Lukáš Pobořil - člen, Ing. Tomáš Petříček, Ph.D. - člen, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen, Ing. Jakub Vrána, Ph.D. - člen, Ing. Milan Šmak, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
Otázky: Je v situaci vyhrazené místo pro zásobování? Co jste z jistil z vyhlášky o požární bezpečnosti mateřských školek? Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO