Základní umělecká škola

Abstract
Předmětem diplomové práce je vypracování projektové dokumentace pro provádění stavby Základní umělecké školy. Jedná se o zděný objekt, částečně podsklepený, se dvěma nadzemními podlažími. Přístup do domu je orientován na sever. Objekt má půdorys do tvaru písmene U a je zastřešen plochou střechou s hydroizolací z modifikovaných hydroizolačních pásů. Obvodové zdivo v nadzemních podlažích je navrženo z keramických tvárnic POROTHERM a v suterénu z tvárnic ztraceného bednění Diton. Stropní konstrukce jsou navrženy z předpjatých stropních panelů Spiroll. Celý objekt je zateplen kontaktním zateplovacím systémem. Při návrhu vnějšího vzhledu budovy byly zohledněny regulativy okolní zástavby, která je tvořena domy s plochými střechami. Rovněž barevné a materiálové řešení vycházelo z těchto principů. Kombinací bílé a cihlové barvy je vytvořen moderní vzhled, který umocňuje horizontální oddělení jednotlivých pater kontrastní barevnou linií v šedém provedení. Součástí areálu nové školy jsou i rozsáhlé venkovní prostory atria a parková plocha jižně navazující na atrium, které mohou být využívány pro venkovní výuku a veřejné produkce.
The aim of this thesis is to make a project documentation of building School of art. It´s a brick object with partial basement and there are 2 aboveground floors. The entrance of the house is situated north. The object has grand plan which is shape of the letter U and its roofed by flat roof with waterproofing from modified waterproofing strips. The peripheral masonry on the above-ground floors is designed from clay masonry POROTHERM and from permanent formwork Diton in the basement. Ceiling constructions are designed from prestressed concrete deck slab Spiroll. The whole building is insulated by contact thermal insulation system. When designing the external appearance of the building the regulations of the surrounding buildings, which consist of houses with flat roofs, were taken into account. The color and material solutions were also based on these principles. The combination of white and brick colors creates a modern look, which enhances the horizontal separation of individual floors by contrasting color line in gray. The premises of the new school also include large outdoor atrium spaces and a park area south of the atrium, which can be used for outdoor teaching and public productions.
Description
Citation
ŠIMÍČKOVÁ, A. Základní umělecká škola [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Boris Bielek, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Miloš Lavický, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Osička - tajemník, Ing. arch. Michal Bělovský - tajemník, Ing. Josef Polášek - tajemník, Ing. Michal Novotný, Ph.D. - člen, Ing. Martin Zlámal, Ph.D. - člen, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - člen, Ing. František Vajkay, Ph.D. - člen, Ing. Eva Fajkusová - člen, doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
14:11 - Studentka zahájila obhajobu své prezentace na téma: Základní umělecká škola 14:56 - Konec obhajoby a rozpravy Otázky - Kde je uvažováno umístění vrtů pro tepelné čerpadlo? - V základových konstrukcí nebudou prostupy pro ZTI? - Není strojovna VZT zbytečně předimenzovaná? Z čeho studentka vycházela při návrhu těchto prostor? - Plochy místností v 1.PP nesouhlasí s plochami uvedenými v legendě místností? - Proč je uvažován z foyer v 1.NP přístup jen do sálu? Nebylo by praktičtější umožnit z foyer i přístup do chodeb vedoucích do učebny? - Proč jsou do některých prostor zvoleny dveře bez prahu a někde s prahem? - Jaké požadavky z hlediska prostorové akustiky jsou na tento typ budov kladeny a jakým způsobem byly v návrhu zohledněny? Hodnocení obhajoby - Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO