Hotel v Luhačovicích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této diplomové práce je novostavba hotelu s wellness v Luhačovicích. Luhačovice jsou lázeňské město ve Zlínském kraji. Parcela je situována na okraji města v mírně zastavěné oblasti. Terén na parcele je svažitý a je z ní výhled na město. Objekt je rozdělen do třech provozních částí, a to wellness, restaurace s kavárnou a prostory pro dočasné ubytování. Stavba je čtyřpodlažní podsklepená. Objekt je založen na železobetonové základové desce. Nosné konstrukce suterénu a prvního nadzemního podlaží tvoří železobetonové stěny doplněné o železobetonové sloupy. Další podlaží jsou navržena v systému Porotherm. Stropy jsou monolitické železobetonové. Objekt je zastřešen vegetační střechou.
The final thesis is focused on a newly-built hotel with wellness in Luhačovice. Luhačovice is a spa town in the region of Zlín. The plot is situated on the outskirts of the town in a mildly built-up area. The terrain is sloping with a view of the town. The building is divided into three operating parts – wellness, restaurant with café and premises for temporary accomodation.The structure is a four-story building with a cellar. The building foundations are based on the reinforced concrete foundation slab. The load-bearing structures of the basement and the ground floor are formed by reinforced concrete walls complemented by reinforced concrete columns. Upper storeys are designed in the system of Porotherm. The floor structure is cast-in-place reinforced concrete. The building is roofed with green roof.
Description
Citation
TEJZR, M. Hotel v Luhačovicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing. Jiří Pazderka, Ph.D - předseda, doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Roman Příborský - tajemník, Ing. Jana Bartlová - tajemník, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ivana Utíkalová - člen, Ing. Pavel Uher, Ph.D. - člen, Ing. Michal Požár, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
Student prezentoval projekt hotelu v Luhačovicích. Prezentoval architektonické, konstrukční a materiálové řešení objektu. Student reagoval na všechny otázky oponenta. 1)řešení bílé vany při zakreslení dilatační spáry? 2) odvodnění drenáží? Odkud se bere voda, kterou drenáží odvádíte? St:ze svahu nad objektem 3) Zemina propustná, tedy voda teče gravitačně. Drenáž je zbytečná, naopak riziková. 4) Pro kolik osob je dimenzováno hyg.zázemí? St: pro poče židlí v restauraci 5) Proč omítka i nad podhledem? St: pro finanční rezervy pro případné jiné vícepráce 6) Kotvení purenitu? St: přímo přes profil nebo Lprofilem. B Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO