Mateřská škola ve Zbýšově

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
ABSTRAKT Předmětem diplomové práce je vypracování projektové dokumentace pro provedení stavby mateřské školy ve Zbýšově. Vstup do budovy je situován na jihozápad. Budova je pravidelného obdélníkového půdorysu a je řešena jako dvoupodlažní, částečně podsklepená. Navrženy jsou 4 oddělení pro děti od 3 do 6 let, dále administrativní část s učebnou jazyků a logopedie, zázemí pro učitele, společná jídelna a technická část v 1.PP. Obvodové i vnitřní nosné zdivo je navrženo z keramických tvárnic Porotherm 30 Profi, Porotherm 30 AKU, založený na betonových základových pásech a v suterénu je obvodová svislá nosná konstrukce tvořena železobetonovými tvarovkami. Vnitřní nenosné zdivo je navrženo z Porotherm 14 Profi a Porotherm 11,5 AKU. Zateplení objektu je navrženo jako certifikovaný kontaktní zateplovací systém. Vodorovná nosná konstrukce stropu je řešena předpjatými železobetonovými panely Spiroll. Schodiště jsou navržena železobetonová monolitická. Konstrukce střech jsou tvořeny vegetačními extenzivními plochými střechami.
ABSTRACT The scope of this Diploma thesis is create the detail design documentation for building of new nursery school in Zbýšov. The two-storey building with partial basement is located southwest and has a regular ground plan. There are four departments for children of the age from 3 to 6 years, administration part with language classroom and speech therapy classroom, offices and facilities for teachers, cafeteria and technical part located on the first floor. The building is constructed of Porotherm 30 Profi, Porotherm 30 AKU bricks and is built on concrete strip foundations. The perimeter of the basement is created by the vertical load-bearing walls made of reinforced concrete bricks. There is used the certified external thermal insulation composite system. The internal non-load masonry is designed from Porotherm 14 Profi and Porotherm 11,5 AKU. The horizontal load-bearing ceiling construction is made of pre-stressed reinforced concrete panel Spiroll. The stairs are monolithic, made of reinforced concrete. The flat roofs are designed with using of extensive green roof system.
Description
Citation
TRTOŇOVÁ, L. Mateřská škola ve Zbýšově [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing.Ing. arch. Milan Palko, Ph.D - předseda, prof. Ing. Jitka Mohelníková, Ph.D. - místopředseda, Ing. Petra Vorlíčková - tajemník, Ing. David Průša - tajemník, Ing. Lukáš Pobořil - člen, Ing. Tomáš Petříček, Ph.D. - člen, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen, Ing. Michal Novotný, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Šulák, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Otázky: Neuvažovala jste o vybudování nových parkovacích stání? Kolik uvažujete zaměstnanců na počet parkovacích stání? Uvažovala jste o bezbariérovém přístupu do patra? Kudy povedou vodorovné rozvody? Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO