Polyfunkční dům v Karviné

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je zpracování projektové dokumentace ve stupni dokumentace pro provedení stavby polyfunkčního domu v Karviné. Jedná se o novostavbu, která je funkčně a dispozičně rozdělená na část komerční, část bytovou a část garáží. Polyfunkční dům disponuje čtyřmi nadzemními podlažími a jedním podzemním podlažím. V prvním nadzemním podlaží se nachází část komerční a tři následující podlaží jsou určeny pro bydlení. Podzemní podlaží je vyhrazeno parkovacím stáním. Objekt je navržen jako kombinace skeletového a stěnového systému a je založen na základových patkách a pasech. Střecha je navržená plochá vegetační.
The subject of this thesis is elaboration of design documentation in the stage of documentation for the construction of mixed-use building in Karviná. It is a new building which is functionally and despositionally divided into commercial part, residential part and garage part. This mixed-use building disposes with four above-ground floors and one basement. On the first floor there is a commercial part, and the next three floors are intended for living. The basement is reserved for parking. The building is designed as a combination of frame and wall system and it is based on foundation pads and strips. The roof is designed flat and green.
Description
Citation
VARMUS, T. Polyfunkční dům v Karviné [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Solař, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Milan Vlček, CSc. - místopředseda, Ing. Bc. Aneta Aya Hnízdilová - tajemník, Ing. arch. Aneta Krejsová - tajemník, Ing. Lubor Kalousek, Ph.D. - člen, Ing. Petra Berková, Ph.D. - člen, Ing. Olga Rubinová, Ph.D. - člen, Ing. Ivan Balázs, Ph.D. - člen, Ing. Věra Maceková, CSc. - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
Student představil prezentaci svého projektu polyfunkčního domu v Karviné, která obsahovala: lokalita základní popis objektu - 5 podlaží dispoziční řešení 1PP - garáž, sklepní kóje, technická místnost 1NP - prodejna ovozel, trafika, kavárna, komunikace, kóje, kočárkárna, kolárna, úklid 2NP - 4 bytové jednotky (1+1, 3+kk, 3+kk, imobilní), úklid, sušárna 3NP - 4 bytové jednotky 4NP - 2 byty (4+kk, 3+kk), terasy konstrukční systém: skelet + stěnový systém (keramické tvárnice), základové patky, desky a pasy architektonické řešení: dodržuje výškovou hladinu okolí, vegetační střechy extenzivní, terasy s kamennou dlažbou na terčích, zateplení ETICS Otázka a připomínky oponenta: Jak je řešeno vytyčení objektu? Jak je řešeno odvodnění sjezdu v 1NP? Jak je řešeno el. vedení v mezibytovém zdivu? Má to vliv na akustiku? Jak budou osazeny vstupní dveře do bytu? Hodnocení: C - Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO