Hotel Wipeout s wellness

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem a zpracováním projektové dokumentace hotelu Wipeout s wellness. Navrhovaný objekt se nachází v okrajové části městyse Jedovnice. Jedná se o čtyřpodlažní podsklepený objekt s vegetační střechou a pěti sedlovými kompaktními střechami. Objekt je vizuálně rozdělen na dvě části. Část fasády je řešena obkladem ze štípaného kamene. Druhá část je řešena provětrávanou fasádou z dřevěných hranolů a obkladu ze severské borovice. Základy objektu jsou betonové a železobetonové. Nosné, obvodové i dělící stěny jsou navrženy ze systému POROTHERM. Stropní konstrukce jsou železobetonové. Vizuální ideou je severský styl, který zapadne do okolní krajiny. Objekt tvoří tři provozní části a to restaurační zařízení, wellness centrum a dočasné ubytování a rekreace.
The thesis is dealing with the proposal and processing of project documentation of the Wipeout hotel with the wellness. The proposed object is located in the uptown of Jedovnice. It is a four-storey basement building with vegetation roof and five pitched gabled roofs. The object is visually divided into two parts. The first part is covered with a chipped stone facade. The second part is covered with ventilated facade of wooden blocks of Nordic pine. The foundations of the building are reinforced concrete. Framework, peripheral and dividing walls are designed from POROTHERM system. Ceiling structures are reinforced concrete. The visual idea is the Nordic style, that fits into the surrounding landscape. The object consists of three operating parts namely a restaurant, wellness centre and temporary accommodation.
Description
Citation
VEČEŘOVÁ, G. Hotel Wipeout s wellness [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Prof. Ing. Karel Tuza, CSc. - předseda, doc. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - místopředseda, Ing. Miloslav Novotný - tajemník, Ing. Martin Dvořák - tajemník, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Petr Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen, doc. Ing. Petr Horák, Ph.D. - člen, Ing. Martin Horáček, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
Studentka představila svoji DP na téma Hotel Wipeout s wellness a zodpověděla otázky a připomínky oponenta. Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO