Penzion

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem mé diplomové práce je novostavba penzionu v obci Čeladná. Objekt má v jedné části dvě nadzemní podlaží a v druhé části je pouze jednopodlažní. Objekt je částečně podsklepen a nachází se na okraji obce na téměř rovinatém terénu. Druhé nadzemní podlaží slouží pouze pro ubytování hostů. V prvním nadzemním podlaží se nachází také restaurace penzionu s venkovní krytou terasou. Obvodové nosné stěny jsou v nadzemních podlažích tvořeny z cihelných tvárnic Porotherm a v podzemním podlaží z betonových tvárnic BUILD IN. Stropní konstrukce budovy je tvořena skládaným stropem z předpjatých stropních panelů spiroll. Zastřešení nad druhým nadzemním podlažím je tvořeno jako plochá dvouplášťová střecha. Nad prvním nadzemním podlažím je navržena vegetační plochá jednoplášťová střecha. Na východní straně budovy je navrženo parkování pro návštěvníky penzionu a na jižní straně parkoviště pro zaměstnance.
The subject of my diploma thesis is a new-build quest pension in Čeladná. The building has two above-ground floors in the first part and one floor is in the second part. The pension is partially with a cellar and i tis located in the periphery of tve village on nearly flat terrain. The second floor is only for pension quests. On the first floor, there i salso a restaurant with a covered terrace. The perimeter load-bearing walls of above-ground floors are mad of Porotherm brick blocks, underground walls are made of BUILD IN concrete blocks. The ceiling structure consists of a folded ceiling of prestressed spiral ceiling panels spiroll. The roof above the second floor is formed as a double-skin flat roof. A vegetation single-skin flat roof is designed above the first floor. The parking for visitors is located on the east side, also the parking for the epmloye is designed on the south side.
Description
Citation
VEŘMIŘOVSKÝ, M. Penzion [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Ján Rybárik, Ph.D - předseda, doc. Ing. Ladislav Štěpánek, CSc. - místopředseda, Ing. Ondřej Pilný - tajemník, Ing. arch. Veronika Vacenovská - tajemník, Ing. Pavel Liška, Ph.D. - člen, Ing. Ing. Petr Kacálek, Ph.D. - člen, Ing. Dagmar Donaťáková - člen, Ing. Rostislav Jeneš - člen, Ing. Miroslav Maňas - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
Student si připravil prezentaci diplomové práce v programu POWERPOINT. Prezentace obsahovala lokalizaci objektu a popis okolí, základní popis objektu, dispoziční řešení 1.NP, 1.PP a 2.NP, popis konstrukčního řešení s popisem materiálů, podélný řez, technické pohledy a vizualizace exteriéru. Student si připravil odpovědi v reakci na otázky oponenta. Byly položeny další doplňující otázky: 1) Jaké všechny plochy byly započítávány do zpevněných ploch a vedly k dimenzi vsakovacího zařízení? 2) Proč byla navržena dvouplášťová střecha? Nebylo by možné vyřešil střechu jiným způsobem? Hodnocení: A Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO