Mateřská škola v pasivním standardu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je návrh mateřské školy v pasivním standardu stojící samostatně na pozemku, který je situovaný v centru města Fulneku. Objekt je dvoupodlažní, přičemž je první podlaží zapuštěno do terénu. Svislé nosné konstrukce tvoří vápenopískové zdivo opatřené kontaktním zateplovacím systémem. Objekt je založen na základových pasech vzhledem k typu podloží. Zastřešení je poté řešeno jednoplášťovou plochou střechou s vegetační vrstvou.
The subject of the diploma thesis is a design of a kindergarten in a passive standard standing on a plot situated in the center of Fulnek. The building has two floors and the first floor is embedded in the terrain. The vertical load-bearing structures consist of sand-lime masonry with a contact thermal insulation system. The building is based on foundation strips due to the type of subsoil. The roofing is then solved by a single-layer flat roof with a vegetation layer.
Description
Citation
ZELENKA, T. Mateřská škola v pasivním standardu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing. Jiří Pazderka, Ph.D - předseda, doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Roman Příborský - tajemník, Ing. Jana Bartlová - tajemník, Ing. Jindřich Sobotka, Ph.D. - člen, Ing. Romana Benešová - člen, Ing. Václav Venkrbec - člen, Ing. Jan Barnat, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Student prezentoval projekt mateřské školy v pasivním standardu ve městě Fulnek. Prezentoval architektonické, konstrukční a materiálové řešení stavby. Student reagoval na všechny otázky oponenta. 1)jakým způsobem je řešeno nakládání s dešťovými vodami? St: retenční nádrže pro využití jako šedá voda 2) Návrh a prvky pasívního domu? St: umístění na pozemku, sv.strany, návrh vhodných výplní otvorů 3) Výplně v pasivním standardu a jejich parametr pro solární zisky St: solární faktor 4) Jaké nejlepší parametry můžee dosáhnout? St: kolem 0,6 5) vyváženost souč.prostupu tepla obálky budovy při detailech atiky apod. 6) typ zeminy St: písčitohlinitá 7) jak v tom vyřešíte svislé stěny výkopů St: doplním pažení 8) specifikace betonu - 5 položek, popište co znamenají, chybějící doplňte St: obsah chloridu B Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO