Problematika bezdrátových sítí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou bezdrátových komunikací, konkrétně bezdrátových sítí. Pojednává o standardu IEEE 802.11 a jeho modulacích. Dále se věnuje historii a vývoji bezdrátového připojení k síti, druhům a vlastnostem používaného hardwaru, a možnostem zabezpečení tohoto druhu připojení. V další části přibližuje současný stav v konkrétní společnosti, pokouší se o jeho zhodnocení a navrhuje inovace, které mohou přispět k pohodlnému přístupu na internet s patřičnou úrovní zabezpečení sítě.
The bachelor’s thesis is about wireless communication, concretely wireless fidelity networks. It deals about IEEE 802.11 standard and also about its modulations. History, development, kinds and properties of wireless network and security is also mentioned. Current situation of one particular company is viewed in further part of the thesis. Some innovations in internet access and security of wireless communication in company network is suggested.
Description
Citation
PLUHAŘ, O. Problematika bezdrátových sítí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Manažerská informatika
Comittee
prof. RNDr. Zdeněk Pospíšil, Dr. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Sojka, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Dydowicz, Ph.D. (člen) Ing. Bernard Neuwirth, Ph.D., MSc (člen) doc. Mgr. Veronika Novotná, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-23
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO