DŮM NA HRANĚ - Valašské Meziříčí, ulice Sokolská

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Cílem bylo zachovat hlavní pěší tah obyvatel Valašského Meziříčí z centra do sídliště a vytvořit tak pomyslnou bránu v podobě prosvětlené a vzdušné obchodní pasáže. Ta využívá i stávající podchod jako součást průchodu z města do sídliště. Krajní objekty jsou koncipovány jako kompaktní zástavba s polosoukromými dvory, navazující na historické centrum svou jednoduchostí. Prosklená pasáž nacházející se uprostřed je hlavním vizuálním prvkem návrhu, přesto je návaznost na historické centrum také patrná v podobě tří štítových stěn orientovaných do ulice.
The aim was to preserve the main pedestrian move people from the center of Wallachian Mezirici the housing estate and create an imaginary gate in the form of bright and airy shopping mall. It also uses the existing underground passage as part of the way from the center the housing estate. Outer objects are designed as a compact area with courtyards, following the historical center with their simplicity. Glassed arcade in the middle is the main visual element of the design, but it's link to the historical center is also apparent in the form of three gable walls oriented to the street.
Description
Citation
CHROUSTOVÁ, A. DŮM NA HRANĚ - Valašské Meziříčí, ulice Sokolská [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof. Ing. arch. Jiljí Šindlar, CSc. (předseda) doc. Ing. arch. Jan Hrubý, CSc. (člen) doc. Ing. arch. Antonín Odvárka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Monika Petříčková, Ph.D. (člen) doc. Ing. arch. Maxmilian Wittmann, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-05-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO