DŮM NA HRANĚ - Valašské Meziříčí, ulice Sokolská

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Architektonický a urbanistický koncept vychází z původního záměru rozdělení parcel (dlouhé a úzké) a zachování trasy pro chodce(z náměstí do sídliště). Samotný tvar budovy je filozofií dvou hmot znázorňujících spojení dvou měst (Valašské Meziříčí a Krásno) v jedno město. Spojení těchto hmot vlnou je reakcí na dvě protékající řeky ( Vsetínská a Rožnovská), která je nejvíce viditelná z ulice Sokolská. Z důvodu hlučné silnice na jižní straně parcely bylo přínosnější orientování budov na východ a západ což je také v souladu s navázáním na původní parcely. Dva souměrné objekty navazují sedlovými střechami na stávající zástavbu v ulici Pospíšilova.
The architectural and urban concept is based on the original plan distribution plots (long and narrow) and conservation way for pedestrians (from the square to the neighborhood). The actual shape of the building is the philosophy of two masses showing the connection of two cities (Meziříčí and Krasno) in one city. The connection of these masses in response from two rivers in the city. (Vsetínská and Rožnovská), which is most visible from the street Sokol. Because of noisy road on the south side of the parcel has been beneficial to the orientation of buildings on the east and west which is also consistent with binding to the original parcel. Two symmetrical objects continue from roofs on existing buildings in the street Pospisilova.
Description
Citation
POMYKALOVÁ, A. DŮM NA HRANĚ - Valašské Meziříčí, ulice Sokolská [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof. Ing. arch. Jiljí Šindlar, CSc. (předseda) doc. Ing. arch. Jan Hrubý, CSc. (člen) doc. Ing. arch. Antonín Odvárka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Monika Petříčková, Ph.D. (člen) doc. Ing. arch. Maxmilian Wittmann, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-05-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO