Ekologická analýza elektrotechnických výrobků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce je zaměřena na ekologický návrh a posuzování elektrotechnických výrobků v celém jejich životním cyklu. Tato oblast, ve světě nazývaná Eco-Design, se stala nedílnou součástí všech elektrotechnických výrob. Práce objasňuje nejen pojem Eco-Design, ale i další související oblasti s cílem dosáhnout omezení negativního vlivu na životní prostředí. V závěru je provedeno ekologické hodnocení konkrétního typu výrobku
This work deals with ecological design and appraisal of quality of the electronic devices throughout their life cycle. This area known worldwide as Eco-Design, becomes an integral part of all electro technical productions. This work brings out not only conception of the Eco-Design, but also next related areas with the aim to decrease limitation of negative impact on environment. At the end of the work is compared and summarized the ecological evaluation of the concrete product types.
Description
Citation
ŠEBELA, P. Ekologická analýza elektrotechnických výrobků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Legát, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Lubomír Hudec, DrSc. (člen) RNDr. Ladislav Mareček, CSc. (člen) doc. Ing. Jaromír Hubálek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
Student Bc. Petr Šebela seznámil komisi se svoji diplomovou prací na téma: Ekologická analýza elektrotechnických výrobků Odpověděl na otázky oponenta - 1.) Ve kterých dalších oblastech „MET matice“ by navrhoval. provést srovnání uvedených jističů LSN a LPN, jaké by volil postupy hodnocení. 2.) V kapitolách 7.1 a 7.2 uvádí základní charakteristiku obou jističů se stejnou poznámkou „je možné dosáhnout vypínací schopnost až 120kA“. Jak je možné této vypínací schopnosti dosáhnout? 3.) Vysvětlete pojem rozdělení do skupin v kapitole 7.5 Materiálová tabulka v tabulce 7.2 a 7.3 – konkrétně komponenta „obal“ zařazený do skupiny G v množství 1. Jaký je rozdíl od části jističe „A-obal“ uvedený v kapitole 8.1 tabulce 8.1 Srovnání počtu součástek v množství 9 a 10? 4.) Které další odpady mimo uvedených vyprodukovaných odpadů při výrobě srovnávaných jističů ve firmě OEZ? Jak by autor diplomové práce postupoval při vyhodnocování množství těchto dalších odpadů? Dále proběhla krátká rozprava k tématu diplomové práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO