Fotografie namísto QR kódu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce je zaměřena na vytvoření systému, který na základě uživatelem pořízené fotografie vyhledá nejpodobnější fotografii v datové sadě a zobrazí uživateli podrobnější informace, které jsou s touto fotografií spojeny, jako je např. popis fotografie, místo a autor. Systém je primárně zaměřený na místa, kde by uživatel chtěl získat dodatečné informace, jako jsou muzea, galerie nebo výstaviště. Teoretická část je zaměřena na návrh systému pomocí metod zpracování obrazu a vyhledání obrazové informace pomocí datové sady fotografií. Praktická část je zaměřena na implementaci webové aplikace, která získá fotografii od uživatele a zobrazí podrobnější informace prostřednictvím webového rozhraní.
This thesis focuses on create system, which according to user's photo search the most similar photo in dataset a display additional information about this photo such as photo content, place and author. The system is primarily focused on fields, where the user wants to use this system and get information, which he want such as museums or galleries. Theoretical part focuses on concept system according to methods of image processing and searching image in the dataset. Practical part focuses on concept creating web application, which display more information about the photo via web interface.
Description
Citation
ŠTOL, J. Fotografie namísto QR kódu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Martin Čadík, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. David Bařina, Ph.D. (člen) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: Jak dlouho trvá vyhledání fotografie? Vysvětlete, jak počítáte Average Precision (AP) při vyhodnocení mAP? Zvažoval jste použití existujících redakčních systémů pro tvorbu a údržbu databáze fotografií a jejich popisu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO