Využití diskových obrazů v projektu Beaker pro platformu OpenStack

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Integračné testovanie prebieha v projekte Beaker vždy v čistom prostredí, na čerstvo nainštalovanom operačnom systéme. Inštalácia zaberá veľké percento z doby prípravy testovacieho stroja. Táto práca sa snaží o urýchlenie daného procesu prípravy pomocou klonovania obrazov diskov virtuálnych strojov na platforme OpenStack. Pre beh testov na tejto platforme je nutné aby mal Beaker vlastný OpenStack účet, nainštalované knižnice potrebné pre komunikáciu, aby boli obrazy diskov vopred nahraté do cloudu a aby testovacia sada vyžadovala beh na procesorovej architektúre x86_64. Očakáva sa, že toto vylepšenie prinesie urýchlenie prípravy testovacích strojov a tým pádom aj urýchlenie testovania a zvýšenie efektivity využitia výpočetných zdrojov. Výsledok práce má praktické využitie pre firmu Red Hat, ktorá ho plánuje používať pri pravidelnom testovaní balíčkov.
Integration testing in Beaker project is always performed in a clear environment, on a freshly installed operating system. The installation takes up a large percentage of the test machine preparation time. This work attempts to accelerate the process of preparation by cloning virtual machine images in OpenStack cloud platform. In order to run tests on this platform, Beaker must have it's own OpenStack account, some extra libraries installed on the Beaker server side, images must be uploaded into cloud in advance and the tests must require x86_64 cpu architecture. This feature is expected to accelerate the preparation of test machines and thus accelerate testing and increase the efficiency of computing resources usage. The result of this work is planned to be used by Red Hat for regular package testing.
Description
Citation
HOSTAČNÝ, P. Využití diskových obrazů v projektu Beaker pro platformu OpenStack [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Richard Růžička, Ph.D., MBA (předseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (místopředseda) doc. RNDr. Dana Hliněná, Ph.D. (člen) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-08-29
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Oponent hodnotil práci stupněm 4F, protože rozsah a kvalita technické zprávy neodpovídá na požadavky bakalářské práce. Student nedokázal vyvrátit výtky oponenta. Komise shledala nedostatky práce natolik závažné, že se práci rozhodla hodnotit jako nevyhovující. Otázky u obhajoby: Vyjádřete se ke splnění bodu 4 zadání. Jaká byla časová náročnost realizačního výstupu? Co na něm bylo nejsložitější? Bylo by možné rozšířit váš projekt tak, aby v případě, že není k dispozici vhodný OpenStack image byl tento image Beakerem automaticky vytvořen a nahrán do OpenStacku pro další použití?
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO