Vyhledávání duplicit a vyhodnocení kvality fotografií

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou, návrhem, implementací a otestováním aplikace, která slouží k vyhledání duplikací ve fotografiích podle Exif metadat. Aplikace dále umožňuje zobrazení náhledu fotografie, včetně Exif metadat fotografie. Filtrování fotografií. Seskupení duplikací, následný výběr nejlepší fotografie pro ponechání podle parametru nastaveného uživatelem, manuální úpravu této volby a vymazání ostatních. Export vybraných fotografií do ZIP archivu.
This bachelor thesis is about the analysis, design, and implementation and testing of an application, which is used to find duplicates in photographs according to it's Exif metadata. The app can also let you preview the photo, including Exif metadatas. It is possible to filter your photos. You can group duplicates with the original photo, and select the best photos to keep it in accordance with a user-defined parameter, then manually adjust this option, and deleting others. There is also a possibility to export selected photos to a ZIP archive.
Description
Citation
SKLENÁŘ, Z. Vyhledávání duplicit a vyhodnocení kvality fotografií [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Lengál, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Komise hodnotila připomínky oponenta jako velmi závažné. Konstatovala, že text se nezabývá klíčovými aspekty a výsledky nejsou adekvátně vyhodnoceny. Komise shledala nedostatky práce natolik závažné, že se práci rozhodla hodnotit jako nevyhovující. Otázky u obhajoby: Proč je vyhledávání duplicit tak pomalé? Proč jste zvolil prezentaci výsledků vyhledání duplicit v aktuální podobě? Máte nějaké reakce potencionálních uživatelů na aplikaci? Jaké EXIF informace jsou spolehlivé pro vyhledávání duplikátů. Které úpravy a programy způsobí z pohledu aplikace katastrofální změnu EXIF informace?
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO