Counting People Using a PIR Sensor

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
PIR (pasivní infračervený) senzor se používá zejména pro detekci přítomnosti osoby a oznámení systému pro příslušnou reakci. Cílem této práce je užití PIR senzorů pro lokalizaci osoby a návrh způsobu pro určení počtu lidí ve snímaném prostoru. Pro tento účel je navržen způsob zpracování jeho výstupního analogového signálu, počínající extrakcí příznaků pomocí spojité vlnkové transformace, klasifikačního modelu založeném na fuzzy logice a lineární regresi. Na konci jsou představeny a vyhodnoceny experimentálně získané výsledky.
PIR (passive infrared) sensors are mainly used to detect a presence of a person and notifying a system to react appropriately. The aim of this thesis is to use the PIR sensors to localize the person and present approach to estimate a count of people. To do so, the thesis suggests a heat signal processing pipeline including wavelet transformation feature extraction, fuzzy logic system with classifiers based on linear regression. The performed experiment and its results are presented an evaluated.
Description
Citation
BENEŠ, M. Counting People Using a PIR Sensor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Richard Růžička, Ph.D., MBA (předseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jaroslav Dytrych, Ph.D. (člen) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-08-29
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: Which software developments do you recommend in order to be able to confidently detect the number of people in the room using commercially available PIR sensors?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO