Webová aplikace pro předpověď počasí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cieľom tejto bakalárskej práce je navrhnúť a implementovať webovú aplikáciu pre predpoveď počasia. K tomu bude potrebné získavať dáta o predpovedi počasia z cudzých zdrojov, takže je kľúčové zvoliť vhodný zdroj dát. Tieto dáta budú uložené v databázi a budú pravidelne aktualizované. Na základe aktuálneho počasia si aplikácia taktiež bude vytvárať aj históriu počasia. Na webovej stránke budú tieto dáta zobrazené formou grafu, kde si užívateľ môže vybrať lokalitu a zvoliť si presný čas od-do pre ktorý sa dané dáta zobrazia. Pokiaľ pre danú lokalitu niesu uložené žiadne dáta v databázy, je presmerovaný na najbližšiu lokalitu s dátami.
The aim of this bachelor thesis is to design and implement a web application for weather forecast. This will require collecting the data about weather forecast from public data sources, so it is crucial to choose the appropriate data source. These data will be stored in the database and will be updated on a regular basis. Based on the current weather, the app will also create weather history. On the web page, these data will be displayed in the form of a graph where user can select the location and choose the exact time from which the data will be displayed. If there is no data stored in the database for that location, it is redirected to the nearest location with available data.
Description
Citation
MUCHA, K. Webová aplikace pro předpověď počasí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Oponent hodnotil práci stupněm 4F, protože nesplnil zadání. Student nedokázal vyvrátit výtky oponenta. Komise shledala nedostatky práce natolik závažné, že se práci rozhodla hodnotit jako nevyhovující. Otázky u obhajoby: Můžete prosím objasnit motivaci svého řešení a srovnat Vaše výsledky s existujícími, obecně známými službami pro předpověď počasí, jako např. yr.no, windy.com a podobně?
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO