Služba pro archivaci webového obsahu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce řeší návrh a implementaci webových služeb pro archivaci obsahu se zaměřením na stránky z deep webu. Zabývá se seznámením se s principy aplikačních protokolů HTTP a HTTPS a dále bude nastíněna architektura webových služeb. Čtenář bude seznámen s existujícím řešením frameworku pro archivaci a rekonstrukci webu Lemmiwinks. S využitím tohoto frameworku je navržen a implementován systém webových služeb, které lze využít pro archivaci zvoleného webového obsahu do formátu MAFF.
This bachelor's thesis deals with the design of web microservices for web archiving, mainly focused on deep web pages. The HTTP and HTTPS protocols will be explained in detail as well as web services design and architecture. The reader will learn about web archiving frameworks, especially the Lemmiwinks framework. This framework will be used as a basis for web services designed for archiving into the MAFF archive.
Description
Citation
MATUŠ, A. Služba pro archivaci webového obsahu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Richard Růžička, Ph.D., MBA (předseda) doc. Ing. Jaroslav Zendulka, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Dytrych, Ph.D. (člen) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-08-28
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " D ". Otázky u obhajoby: V rámci testování své implementace jste měl možnost zvolit si libovolnou sadu torových stránek. Proč jste si vybral takovou, která obsahovala zastaralé nebo nedostupné URL (jak sám píšete)? Co bylo záměrem na takové sadě testovat?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO