Procedurální generování měst

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V této práci se zabývám zkoumáním metod pro procedurální generování terénu, měst a interiérů. Nejdříve jsou rozebrány nejčastější techniky procedurálního generování, poté použitelné techniky či algoritmy pro generování terénu a měst. Pomocí těchto metod a technik se snažím vytvořit 3D aplikaci demonstrující generování světa, který obsahuje terén a město. Aplikace v závislosti na počátečním celém číslu dokáže generovat různé městské scény.
My bachelor thesis covers studying methods of procedural generation of terrains, cities and interiors. First the most common techniques of procedural generation are discussed, then more useable techniques for procedural generation of terrain and cities. With the assistance of these methods and practices i endevour to make a 3D application that simulates generation of world, which consists of terrain and city. Application generates different urban scenes based on input integer value.
Description
Citation
HAMERNÍK, P. Procedurální generování měst [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (místopředseda) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student odpověděl na otázky oponenta a členů komise. Oponent hodnotil práci stupněm 4F a student jeho výtky potvrdil. Komise se práci rozhodla hodnotit jako nevyhovující. Otázky u obhajoby: Jaké existující používané algoritmy jste ve svém řešení použil? Vysvětlete, pro jaké aplikace je klíčová výpočetní náročnost generátoru (terénu, silnic, budov) a pro jaké tomu tak není?
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO