Uživatelské rozhraní pro správu digitálních přednášek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je navrhnut a implementovat uživatelské rozhraní pro správu digitálních přednášek a jejich doprovodných materiálů. Podstatou mého řešení je vytvoření síťových struktur pozůstávajících z jednotlivých videí, které spolu navzájem souvisí a poskytují možnost touto strukturou přecházet. Aplikace dále umožňuje uživatelovi vytvářet vlastní seznamy videí a pracovat s nimi jako s reálnými záložkami na nástěnce. Testy na cílové skupině dokázali, že návrh přináší nový pohled na uspořádaní a pohlídáni videí. Hlavním přínosem této práce je, že navrhnutí rozhraní umožňuje lépe využít potenciál video přednášek a takto zefektivnit proces učení.
The aim of the thesis is to design and program user interface for administration of digital lectures and their accompanying materials. The fundament of my approach creates network structure of individual videos that are related with each other with ability to look through them. The application allows user to create its own video lists and work with them like with real bookmarks on a notice board. Trials on the target group prove that it brings new view on arrangement and video watching. The main contribution of the thesis is that designed interface provides better utilisation of video lectures and thus makes the process of learning more efficient.
Description
Citation
KOŠTIALIK, D. Uživatelské rozhraní pro správu digitálních přednášek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Komise dále konstatovala nízkou kvalitu technické zprávy a realizačního výstupu. Komise shledala nedostatky práce natolik závažné, že se práci rozhodla hodnotit jako nevyhovující. Otázky u obhajoby: Byly během testování provedeny jakékoli záznamy "spolužáků, kteří přemýšleli nahlas"? Kolik testerů jste měl? Kdo to byl a jak jste je vybíral? Jak přesně funguje vyhledávání v datech? V textu se o tom nezmiňujete. Jaký má vztah příkazový řádek k Vašemu prototypu? Kolik bylo v systému testovacích videí a jakých? Jaké nad nimi byly prováděny úpravy?
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO