System for Autonomous Data Collection from Weighting Sensors

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem bakalářske práce je navrhnout a vytvořit potřebnou elektroniku s plastovým pouzdrem, webovým rozhranim pro nízkonákladové bezdrátové měření váhy včelích úlu. Sledovaním váhy úlu je možné dlohodobě sledovat zdraví včelstva. V první časti práce je vysvětlen obecný koncept měření váhy, potřebná elektronika a způsob bezdrátové komunikace. Následně je detailně popsán předložený návrh včetně firmwaru. V závěru se pojednáva o dosažených výsledcích práce a možnosti vylepšení. První vyrobena jednotka je darována lokálnimu včelaři.
Goal of this bachelor thesis is to design and create necessary electronics with plastic box enclosure and web-interface for low-cost beehive weight measurement. By measuring beehive weight in long term, health of colony can be determinted. In first part of the thesis, generic concepts of weight measuring, necessary electronics and means of wireless data transmission are presented. Later chapters are discussing proposed concept including firmware. Final chapter is presenting achieved results. First built unit will be given to the local hobby beekeeper.
Description
Citation
LUČANSKÝ, A. System for Autonomous Data Collection from Weighting Sensors [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Richard Růžička, Ph.D., MBA (předseda) doc. Ing. František Zbořil, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-08-30
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Oponent hodnotil práci stupněm 4F, protože nebyly splněny všechny body zadání a text technické zprávy nenaplnil svým rozsahem požadavky na rozsah bakalářské práce. Student nedokázal vyvrátit výtky oponenta. Komise shledala nedostatky práce natolik závažné, že se práci rozhodla hodnotit jako nevyhovující " F ". Otázky u obhajoby: Jak jste systém testoval a s jakými výsledky ? Proč je max. počet modulů na bázi HX711 připojitelných k desce BoosterPack omezen na 8 ? Jaká je spotřeba systému, popř. jeho výdrž při napájení baterií, ideálně v závislosti na různých faktorech (počet připojených modulů na bázi HX711, způsob sběru dat, parametry komunikace) či alespoň za typických provozních podmínek, za kterých jste systém testoval (postačí kvalifikovaný odhad)? Je chyba měření systémem, zmiňovaná např. v části 7.2, přípustná z pohledu péče o včelstvo ? Jak tato chyba závisí na teplotě, vlhkosti aj. veličinách ?
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO