Vyhledávání duplicit ve skupinách fotografií

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce bylo vytvořit spustitelnou aplikaci pro import fotografií, která by zobrazovala duplicitní fotografie ve skupinách, jež lze dále upravovat podle zadaných parametrů. Pro identifikaci a třídění duplicitních fotografií se využívají EXIF  metadata. Výsledná aplikace byla naprogramována v jazyce C++, grafické rozhraní v Qt frameworku a pro práci s databází slouží knihovna SQLite.
The bachelor's thesis aims to create an executable application, which finds duplicate photographs and divide them into groups. The groups can be edited based on specified parameters. For the identification and sorting of duplicate photographs we use EXIF metadata. The application was implemented in C++, graphical interface in Qt framework and the database communication uses SQLite library.
Description
Citation
VÁCLAVÍK, V. Vyhledávání duplicit ve skupinách fotografií [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Lengál, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Komise hodnotila připomínky oponenta jako velmi závažné, aplikace nebyla dostatečně otestována, text nepokrývá základní aspekty problému. Komise shledala nedostatky práce natolik závažné, že se práci rozhodla hodnotit jako nevyhovující. Otázky u obhajoby: Na základě čeho přesně se vyhledávají duplicity fotografií? Jaká je rychlost vyhledávání duplicit například pro 10 tisíc fotografií? Kdo je předpokládaným uživatelem a jaké je předpokládané typické použití? Jakým způsobem uživatel využije aplikací poskytnuté informace?,
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO