Obrábění děr pro uložení ložisek v odlitcích převodových skříní.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Téma bakalářské práce pojednává o problematice obrábění děr pro uložení ložisek v odlitcích převodových skříní. Jsou zde rozebrány dvě základní metody obrábění děr (s použitím otočného stolu, bez použití otočného stolu) a třetí doplňková metoda využívající kombinaci výhod obou metod. Dále je zde navržen způsob měření obrobku.
Theme of this Bachelor`s thesis deal with problems of cutting operation holes in change gear box to installation bearing (material basic: iron casting). There are analyzed two basic methods of cutting holes (using a turntable and without using a turntable) and a third additional method uses a combination of the advantages of both methods. Then there is the proposed method of measuring the workpiece.
Description
Citation
TEPLÝ, V. Obrábění děr pro uložení ložisek v odlitcích převodových skříní. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Vít Jan, Ph.D. (místopředseda) Ing. Oskar Zemčík, CSc. (člen) Ing. Jozef Majerík, Ph.D. (člen) Ing. Štefan Bajčík, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Jambor, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-16
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl dotazy oponentů a členů komise. Co zahrnuje technologický postup? Proč nebyl k dispozici starý obráběcí postup? Typy břitových destiček pro obrábění litiny, řezné podmínky. Jak by se celkově obráběla součást uvedená v BP?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO