Zabezpečený vzdálený přístup a správa počítačů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Nasadzovanie a správa vzdialených systémov so sebou prinášajú niekoľko problémov. Ich administratíva a monitorovanie je oveľa rýchlejšie a finančne efektívnejšie, ak je vykonávané na diaľku, ako keď je nutný fyzický prístup k systému. Softvér, ktorý toto umožňuje nie je v mnohých prípadoch voľne dostupný, alebo má obmedzenú funkcionalitu. V tejto práci sa zaoberám analýzou dostupných riešení a následne návrhom a implementáciou aplikácie, ktorá spája všetky požadované vlastnosti. Výsledkom je softvér, pomocou ktorého je možný zabezpečený prístup na vzdialené počítače s operačným systémom Ubuntu 16.04 a ich monitorovanie.
Deployment and management of remote systems poses several problems. Their administration and monitoring is much faster and more cost-effective when done remotely than when physical access to the system is required. Software that allows this is in many cases not freely available or has limited functionality. In this work I deal with the analysis of available solutions and then design and implementation of an application that combines all the required features. The result is software that provides secure access to and monitoring of remote computers running Ubuntu 16.04.
Description
Citation
HEŠKO, P. Zabezpečený vzdálený přístup a správa počítačů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Richard Růžička, Ph.D., MBA (předseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jaroslav Dytrych, Ph.D. (člen) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-08-29
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " E ". Otázky u obhajoby: Jaké úpravy by bylo potřeba provést, aby program běžel na OS Windows?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO