Laserový řezací plotr ocelových plátů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce je členěna do dvou hlavních částí. První sekce se věnuje historii a vývoji laserů. Druhá část poté popisuje jednotlivé druhy laserových technologií, které se v dnešní době používají v průmyslu. Dále navazuje část zabývající se rešerší laserových zařízení používajících se především k řezání. Z poznatků získaných v těchto sekcích vznikla další část, která obsahuje vlastní koncepci stroje. V druhé polovině diplomové práce se věnujeme rešerši softwarů, které jsou dnes dostupné na trhu. Poté pak z vlastností jednotlivých softwarů vzniká návrh a implementace vlastního obslužného softwaru. V závěrečné sekci jsou navíc zmíněna rozšíření a případná vylepšení. Po přečtení této diplomové práce by měl být čtenář schopen vytvořit vlastní koncepci laserového zařízení a jeho obslužného softwaru.
This diploma thesis is divided into two main parts. The first section is dedicated to the history and development of the laser technology. The second part describes all individual types of laser technology which are used in the industry nowadays. The next section follows with the research of various laser devices which serve mainly as a cutting tool. This knowledge gathered in the previous part was used to create the next part including the own conception of the machine. The second half of this diploma thesis deals with a research of software available at the market today. Eventually, after summarizing the characteristics of each software, the new concept and implementation of own software are made. In the final section, there are mentioned the possible extension and available upgrades. The reader should be able to create his/her own conception of the laser device and software after reading and understanding this paper.
Description
Citation
DOKULIL, M. Laserový řezací plotr ocelových plátů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové a vestavěné systémy
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) doc. Ing. Richard Růžička, Ph.D., MBA (místopředseda) doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (člen) Ing. Ondřej Lengál, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen) prof. RNDr. Josef Šlapal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2018-08-29
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Oponent hodnotil práci stupněm 4F, protože nebylo splněno nekolik bodů zadání. Student nedokázal vyvrátit výtky oponenta. Komise shledala nedostatky práce natolik závažné, že se práci rozhodla hodnotit jako nevyhovující " F ". Otázky u obhajoby: Co znamená "energie nižší kvality" a "energii s vyšší kvalitou" (str. 5)? Proč byl pro uchování a přenos řezaného motivu do plotru zvolen právě formát HPGL/PLT? Jakou výhodu má např. oproti formátu G-code, který se používá u některých frézek nebo 3D tiskáren? Reprezentuje vstupní soubor obrys řezaného objektu nebo se jedná o trajektorii řezu? Uvažujete ve vašem SW s tloušťkou řezu?
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO