Metodika návrhu systémů odolných proti poruchám do omezeného implementačního prostoru na bázi FPGA

Abstract
Tato práce popisuje navrženou metodologii pro návrh systémů odolných proti poruchám v FPGA schopnou ochránit systém před projevy přechodných a trvalých poruch. Oprava přechodné poruchy je prováděna částečnou dynamickou rekonfigurací. Oprava omezeného počtu trvalých poruch je založena na použití odolných architektur využívajících menší množství zdrojů než předchozí použitá architektura. Vadná část FPGA tak není dále využívána. Tato technika je založena na použití předkompilovaných konfigurací uložených v externí paměti. Pro snížení paměťových nároků pro uložení konfiguračních bitových posloupností je použita technika relokace.
The work presents a methodology of fault tolerant system design into an FPGA with the ability of the transient fault and the permanent fault mitigation. The transient fault mitigation is done by the partial dynamic reconfiguration. The mitigation of a certain number of permanent faults is based on using a specific fault tolerant architecture occupying less resources than the previosly used one and excluding the faulty part of the FPGA from further use. This inovative technique is based on the precompiled configurations stored in an external memory. To reduce the required space for a partial bitstream the relocation technique is used.
Description
Citation
MIČULKA, L. Metodika návrhu systémů odolných proti poruchám do omezeného implementačního prostoru na bázi FPGA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Výpočetní technika a informatika
Comittee
Date of acceptance
2017-12-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO