Systém pro administraci komerční sítě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem komplexního systému pro administraci komerční sítě. Tvorba uvedeného systému je založena na zkušenostech z provozu skutečné počítačové sítě poskytovatele internetového připojení, který využívá jako hlavní bránu server s OS Linux. Práce odhaluje nedostatky současného řešení a na jejich základě se snaží navrhnout a implementovat jednotné GUI pro administraci této sítě, jednotlivé části automatizovat, snížit odbornou znalost obsluhy systému a provádět automatickou kontrolu.
This bachelor's thesis describes the development of the system for administration of commercial computer network. The development is based on real experiences of the Internet service provider and its computer network with Linux-based gateway. This thesis deals with shortcomings of the existing solution and tries to propose and implement a uniform GUI for administration, to automatize individual parts and action, to reduce the professional knowledge of the system and perform automatic control of this kind of network.
Description
Citation
PÁPAI, M. Systém pro administraci komerční sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2009-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO