Slovníkové metody komprese dat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Zvyšující se množství ukládaných a přenášenych dat má za následek potřebu komprese. Pro tyto účely byly vytvořeny mnohé kompresní postupy. Tato práce sa zaměřuje na bezestrátovou kompresi, konkrétně na slovníkové metody. Jsou tu shrnuty poznatky o metodách LZ77 a LZ78. Tyto metody byly pro potřeby této práce implementovány podle jejich formálního popisu v jazyce C++. Výsledkem je podrobná znalost jejich principů, výhod i nevýhod a také možných vylepšení.
Due to increasing amount of stored and transferred data, there is a need of compression. For these purposes, there were invented many compressing algorithms. This thesis focuses on lossless compression, specifically on dictionary methods. This work sums up the knowledge about methods LZ77 and LZ78.. These methods were implemented in C++ language, according to their formal description. Detailed knowledge of their principles, advantages, disadvantages and possible improvements is the product.
Description
Citation
KUBICA, P. Slovníkové metody komprese dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm E. Otázky u obhajoby: Souhlasíte s poznámkami oponenta? Je něco u čeho by jste se chtěl obhájit? Co jste udělal - implementoval jste alg., srovnával jste je a jak?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO