Informační systém pro správu licencí software

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá vytvořením informačního systému pro správu softwarových licencí. Tento systém je vytvořen v jazyce PHP a za použitím Nette Frameworku. Architektura systému je založená na návrhovém vzoru MVP, který zajišťuje snadnou modifikaci a rozšiřitelnost současného řešení. Práce se také zabývá technologií licencování softwaru. Konkrétně je zaměřena na LM-X licence. Je zde popsáno, jak tyto licence vypadají a jaké existuje současné řešení pro jejich správu. Analýza tohoto řešení byla základem pro návrh tohoto systému. Systém podporuje uchování a správu objednávek a licencí, vytváření předdefinovaných templat pro vytváření licencí, generování XML vstupu pro licenční generátor a ukládání samotných licenčních souborů.
This project deals with the creation of an information system for the managing of software licenses. This system is developed in PHP, using the Nette Framework. The system architecture is built on the MVP design pattern, which ensures easy modifcation and extensibility of the current solution. The paper also deals with software licensing technology. Specifcally, it focuses on the LM-X license. It describes these licenses and the solution for their management. Analysis of this solution was the basis for the design of this system. The system supports the storage and management of orders and licenses, creation of predefned templates for creating of the licenses, generation of the XML input for license generator, and the storage of license fles.
Description
Citation
ROHOVSKÝ, T. Informační systém pro správu licencí software [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (předseda) prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen)
Date of acceptance
2011-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Mohl byste demonstrovat předpokládané využití vytvořeného systému po krocích od požadavku na licenci až po získání licence uživatelem?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO