Rozšíření plánovače testů pro distribuované systémy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá automatickým testováním softwaru s použitím plánovače testů. Popisuje tvorbu rozšíření existujícího plánovače testů tak, aby bylo možné efektivně rozdělit skupinu testů na části, které se budou vykonávat nezávisle na sobě. Jednotlivé testy jsou rozdělovány na základě společných vlastností prostředí, které je pro tyto testy nutno připravit, a na základě závislostí mezi testy.  Práce dále popisuje, jaké optimalizace jsou použity pro rozdělování testů do podmnožin. Každá podmnožina testů je spouštěná na samostatném testovacím systému a tím je snížen čas potřebný pro otestování testovaného softvéru danou sadou testů. Vytvořený nástroj se úspěšně používá při každodenním testování několika produktů ve firmě Acision, pro kterou byl tento nástroj vytvářen.
This bachelor thesis is about automatical software testing using the testing scheduler. It describes creation of the extension for the existing testing scheduler, so it will be possible to split effectively a group of tests to segments, that will be executed independently on each other. Tests are splitted according to the common characteristics of the enviroment, that need to be prepared for each test, and according to the dependencies between the tests. Furthermore, it describes what optimizations are used for splitting of the tests to subsets. Each subset of the tests runs on a standalone testing system, so the time needed for succesful completion of testing with the given set of tests is reduced. Created tool is succesfully used during everyday testing of the several products in the Acision company, to which was this tool made.
Description
Citation
MÉSZÁROS, F. Rozšíření plánovače testů pro distribuované systémy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) Ing. Martin Karafiát, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Nemůžete vyjádřit kvalitu jednotlivých metod optimalizace testů nějakým kvantitativním faktorem pro jednotlivé úlohy? V práci prezentujete výsledky pro optimalizaci testu dvou produktu. Byl upravený plánovač použit i na jiné sady testů na jiné produkty? Pokud ano, jakým výsledkem?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO