Emailový server jako služba pro systémy založené na technologii Windows-NT

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Email je jednou z nejpoužívanějších služeb na dnešním Internetu. Téměř neexistuje uživatel, který by neměl alespoň jednu vlastní schránku. Tyto schránky jsou ale většinou umístěny na cizích serverech. Pokud se uživatel rozhodne si vyzkoušet provozovat vlastní emailový server, musí si většinou nainstalovat unixový systém a následně podstoupit složitou konfiguraci emailového serveru. Cílem této práce je seznámit čtenáře s historií a základními protokoly pro emailovou komunikaci a dále navrhnout a implementovat emailový server pro platformu Windows NT, jenž bude lehce konfigurovatelný.
Email is one of the most used services on the Internet. It's hard to find a user with less than one own mailbox. These mailboxes are usually located on servers controlled by someone else than mailbox owners. Users trying to create their own email serverhave to install unix system and go through hard configuration process of the email server. Purpose of this work is to familiriaze reader with email history and protocols and then introduce design and implementation of an email server with easy configuration for Windows NT platform.
Description
Citation
JALŮVKA, P. Emailový server jako služba pro systémy založené na technologii Windows-NT [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2007.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
Date of acceptance
2007-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO