Online validace záznamů DNSSEC

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Diplomová práce studuje rozšíření, které zabezpečuje systém doménových jmen zavedením ověřitelnosti pravosti dat, známé jako DNSSEC. Tvůrčím výstupem je návrh aplikace a její následná implementace, která v každé etapě při zdolávání cesty jmenným prostorem ke zvolenému doménovému jménu kontroluje náležitosti tohoto rozšíření a detailně eviduje řetězec důvěry.
Master's Thesis is studying an extension that secures the domain name system by introducing the verifiability of authenticity of data, known as DNSSEC. Productive output is proposal of application and its subsequent implementation that at each stage of browse the namespace to the selected domain name checks the appropriatenesses of this extension and in detail reports the trusted chain.
Description
Citation
BACHTÍK, M. Online validace záznamů DNSSEC [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové sítě a komunikace
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) Ing. Ivana Burgetová, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Branislav Sobota, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C . Otázky u obhajoby: Uveďte konkrétní příklady nekompatibilit webových prohlížečů, na které jste narazil. Jaký účel má záznam typu NSEC a jaké nebezpečí v sobě skrývá? Myslíte, že by bylo možné existující systém DNSSEC zjednodušit a pokud ano, tak jak?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO