Simulační a experimentální analýza řezání kotoučovou pilou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cieľ tejto práce je analýza dynamických účinkov vibrácií a síl vznikajúcich pri obrábaní. Táto analýza je vykonaná simuláciami rezného procesu rovnako jako experimentálne. Vzniknuté signály sú vyhodnotené pomocou funkcií STFT, CWT a DWT.
This thesis deals with analysis of dynamic forces and vibrations created during cutting with saw. The analysis is done on both simulation and experimental level. Acquired signals are evaluated with signal tools as STFT, CWT and DWT.
Description
Citation
HELIENEK, M. Simulační a experimentální analýza řezání kotoučovou pilou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
de
Study field
Výrobní systémy
Comittee
Prof. Dr.-Ing. Andreas Hirsch (předseda) doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Kolouch, Ph.D., Ph.D. (člen) Dpl.-Ing. Jan Berthold (člen) Ing. Radim Blecha, Ph.D. (člen) prof. Ing. Zdeněk Kolíbal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2018-12-05
Defence
Diplomant na začátku seznámil členy komise s obsahem své prezentace a cíli zadané diplomové práce. Následně stručně shrnul výsledky řešení části DP a podrobněji popsal proces simulace řezného procesu a jeho experimentální ověření. Na závěr popsal doporučení plynoucí z experimentální části práce. V následující rozpravě k diplomové práci zodpověděl dotazy oponentů a následující dotazy členů komise: Vysvětlete použití koeficientu kn1.1 u výpočtu normálové složky řezné síly a pro jaký typ obrábění je tento koeficinet specifický? Vsvětlete umístění osy x ve vašem experimentálním měření? Odůvodnětě jaké přesnosti jste chtěl při měření dosáhnout a vysvětlete tvrzení, že dosahujete nižší přesnosti? Co představuje úder kladivem při měření kmitání v případě modální analýzy? S jakou mírou nejistoty probíhalo měření? Jakým způsobem pracuje software, který jste zvolil pro simulaci řezného procesu? Jaký typ materiálu je použit pro řezný kotouč? Vsvětlete uvažované tranzitní učinky dle profilu řezaného materiálu? Který z profilů je pro řezání nejvhodnější? Vysvětlete výsledky wavelet transfromace?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO