Stabilita procesu výroby železničních podkladnic.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na monitorování výrobního procesu s využitím nástrojů statistické regulace SPC. Je koncipována jako návod k zavedení a používání regulačních diagramů v procesu výroby žebrových podkladnic, což by ve výsledku mělo vést ke zlepšování a stabilizaci tohoto procesu. V teoretické části jsou řešeny základní přístupy a postupy metodiky SPC, především pak klasické Shewhartovy regulační diagramy. V další části je popsán současný stav ve společnosti Strojírny Třinec, a.s. a samotný proces výroby podkladnic. Následuje aplikace regulačních diagramů na stanovené znaky kvality a jejich analýza pomocí statistického softwaru. Na základě vyhodnocení jsou učiněny závěry a doporučení k dlouhodobému sledování stanovených znaků.
The master’s thesis is focused on process monitoring using statistical process control SPC tools. It is designed as a guide for the implementation and use of control charts in the manufacturing process of the base plates, which would ultimately be conducive to improving and stabilizing the process. The theoretical parts are the basic attitudes and practices methodology of SPC, especially classical Shewhart control charts. The next section describes the current status in Strojírny Třinec, a.s. and the manufacturing process of the base plates. Followed by application of control charts for a given quality features and analysis using statistical software. Based on the evaluation are findings and recommendations for long-term monitoring of the defined quality features.
Description
Citation
SZMEK, T. Stabilita procesu výroby železničních podkladnic. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Metrologie a řízení jakosti
Comittee
Ing. Jaroslav Rajlich (předseda) doc. Ing. Leoš Bumbálek, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (člen) doc. Ing. Miloš Hammer, CSc. (člen) Ing. Anna Krásová (člen) Ing. Marek Mitáček (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO