Moderní služby honeypot/honeynet pro klasické informační sítě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá honeypoty a jejich definicí, rozdělením a možnostmi logování. V praktické části jsou otestovány honeypoty pro služby, na které je nejčastěji útočeno, jejich instalace a jsou provedeny testy pro základní seznámení s funkčností honeypotu. Dále je honeypot vystaven do internetu a jsou analyzována získaná data.
This work describes honeypots, their definition, clasification and logging possibilities. In the practical part honeypots are tested for the services that are most often attacked, their installation is performed and tests are made for basic familiarization with the functionality of the honeypot. Furthermore, the honeypot is exposed to the Internet and the obtained data are analyzed.
Description
Citation
KARGER, D. Moderní služby honeypot/honeynet pro klasické informační sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační bezpečnost
Comittee
doc. Ing. Jan Hajný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radek Možný (člen) Ing. Tomáš Gerlich (člen) Mgr. Václav Stupka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-16
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Otázky oponenta: V rámci podkapitoly „3.1 Výběr vhodných honeypotů“ byla otestována řada honeypotů na služby ssh, web, email, databáze a sdílení souborů. Proč nebyly také testovány tyto honeypoty v reálném provozu, ale bylo použito jen řeší T-pot?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO