Optimalizace parametrů vysílacího zesilovače pro LoRaWAN

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá optimalizací parametrů vysílacího zesilovače pro síť LoRaWAN. Problematika optimalizací je nejprve podložena podmínkami normy ETSI EN 300 220, která bere v potaz možnost zarušení okolních kanálů v pásmu. Optimalizace jsou řešeny konkrétně pro integrovaný obvod společnosti Qorvo RF5110g a to tak, aby zesilovač splňoval podmínky uvedené normy na hranici maximálního povoleného výstupního výkonu a také s přihlédnutím na radiovou ekologii.
This diploma thesis deals with optimization of transmitter amplifier parameters for LoRaWAN network. The issue of optimization is first based on the conditions of ETSI EN 300 220, which takes into account the eventuality of interference the adjacent channels in the band. The optimizations are designed specifically for the Qorvo RF5110g integrated circuit, so that the amplifier meets the requirements of the above standard at the limit of the maximum allowed output power and also with respect to radio ecology.
Description
Citation
HRBEK, T. Optimalizace parametrů vysílacího zesilovače pro LoRaWAN [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Hošek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Polívka, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) Ing. Zoltán Galáž, Ph.D. (člen) Ing. Petr Kříž (člen)
Date of acceptance
2020-06-16
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Otázky oponenta: 1. Jak souvisí parametry uvedené v Tab. 1.4 udávající vstupní výkon pro maximální výstupní výkon (7 dBm), zisk (33 dB) a maximální výstupní výkon (34,5) dBm? 2. Pokud bychom chtěli v souladu s obsahem v Kap. 1.2.1 dosáhnou ve třídě C účinnost zesilovače 100 % jaký maximální výstupní výkon bychom mohli odebírat z jeho výstupu (např. u zesilovače výkonově podobného zesilovači RF5110G)? Otázky komise: 1. Byly použité součástky voleny s ohledem na cenu řešení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO