Návrh optického vláknového senzoru pro detekci vibrací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
{Diplomová práce se zabývá detailním rozborem problematiky optických vláknových senzorů. Konkrétně jsou zde rozebrány optické vlákna, různé druhy senzorů a realizace optického vláknového senzoru a senzorického systému, který byl optimalizován a zpracovává data v reálném čase. V diplomové práci je také popsáno programovací prostředí LabView a použité komponenty včetně celého senzorického systému.
The master theses deals with a detailed analysis of optical fiber sensors. Specifically, there are discussed optical fibers, various types of sensors and realization optical fiber senzor and senzor system that has been optimized and processed data in real time. In master theses also describes the LabView programming enviroment and uses components, including the entire sensor systém of a sensors system that sends measured data
Description
Citation
JANOUŠEK, A. Návrh optického vláknového senzoru pro detekci vibrací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (předseda) prof. Ing. Ivan Baroňák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radomír Svoboda, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Münster, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Mekyska, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Uchytil, Ph. D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-16
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Otázky: 1) Vysvětlete princip Michelsonova interferometru. 2) Jaká byla frekvenční odezva přejezdu bagru nad optickým vláknem a při výkopu? Bylo by možné na základě znalosti frekvenčních složek klasifikovat události? 3) Jakým způsobem byste řešení nasadil v praxi? Jak byste řešil v reálném nasazení filtraci vibrací?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO