Mechanismy zabezpečení OS Android s využitím jazyka Kotlin

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Mobilné zariadenia sú v rámci technologickej histórie novinka a pri technológii, ktorá sa vyvíja tak rapídnym tempom a rastom používania je nutné dbať na zabezpečenie. Táto diplomová práca sa zaoberá rozborom bezpečnostných mechanizmov používaných v Android OS a komunikáciou medzi OS Android a vzdialeným serverom. Cieľom je preskúmať tieto mechanizmy a otestovať aké kryptografické metódy a postupy je najvýhodnejšie používať z hľadiska bezpečnosti s ohľadom na efektivitu. Tieto znalosti boli použité pre vytvorenie demonštračného systému, ktorý využíva vybrané zabezpečovacie mechanizmy a kryptografické postupy.
Mobile devices are a novelty in technological history. With technology that is evolving at such a rapid pace and growth in use, it is necessary to pay attention to security. This diploma thesis deals with the analysis of the security mechanisms used in the Android OS and the communication between the Android OS and the remote server. The aim is to examine these mechanisms and test which cryptographic methods and procedures are most advantageous in terms of security with regard to efficiency. This knowledge was used to create a demonstration system that uses selected security mechanisms and cryptographic methods.
Description
Citation
BALAŽEVIČ, L. Mechanismy zabezpečení OS Android s využitím jazyka Kotlin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (předseda) doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Mašek, Ph.D. (člen) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) Ing. Ján Mucha, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Hájek (člen)
Date of acceptance
2020-06-16
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Otázky oponenta: Vysvětlete hlavní rozdíly mezi programovacím jazykem Java a Kotlin. Programovací jazyk Kotlin je takzvaně null safe. Vysvětlete hlavní výhody tohoto přístupu. Objasněte, z jakého důvodu byl využit gRPC protokol. V závěru práce je zmíněna možnost využití mTLS. Objasněte rozdíly mezi TLS a mTLS. Otázky komise: Vysvětlete konkrétně důvod použití gRPC protokolu. Vysvětlete důvod použití Kubernetes.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO