Sporttester s rozhraním Bluetooth LE

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem sporttesteru, což je zařízení schopné počítat kadenci uběhnutých kroků a kontrolovat síly nárazů nohy na zem při běhání. Působení dlouhodobých silných nárazů při běhání může způsobit i vážné únavové zlomeniny kyčle, lýtkové kosti či v oblasti chodidla. Sporttester má za cíl kontrolovat a signalizovat běžci silné nárazy, čímž napomáhá předcházet vzniku únavových zlomenin. Zmíněné funkce jsou vyhodnocovány na základě změny akcelerace měřené akcelerometrem. Vypočítané hodnoty kadence kroků, rychlosti běhu a síly nárazu jsou posílány skrze Bluetooth Low Energy do kompatibilní mobilní aplikace.
This thesis deals with the design of a sporttester, which is a device capable of calculating the cadence of the taken steps and monitoring the impact force of foot on the ground while running. Exposure to long-term strong impacts while running can cause serious fatigue fractures of the hip, calf bone or the foot area. The purpose of the sporttester is to monitor and signal strong impacts to the runner, thus helping to prevent fatigue fractures. The aforementioned features are evaluated based on the change in acceleration measured by the accelerometer. The calculated values of step cadence, running speed and impact force are sent via Bluetooth Low Energy to a compatible mobile application.
Description
Citation
BLAŽEK, V. Sporttester s rozhraním Bluetooth LE [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaroslav Sklenář, CSc. (člen) Ing. Pavel Nevlud (člen) Ing. Matěj Ištvánek (člen)
Date of acceptance
2020-06-16
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Otázka oponenta: Uveďte, jaké je zastoupení složek v jednotlivých osách (x, y, z) na výsledném zrychlení, které překročí vámi zvolený limit 8g. - Student dostatečně vysvětlil otázku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO