Impulzní zdroj na rezonančním principu s kompenzací účiníku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na LLC rezonanční zdroje a kompenzací účiníku. První část práce je zaměřena na výběr vhodného kontroléru pro řízení tohoto zdroje. Zde je kladen důraz převážně na účinnost a EMC. Dále se práce zabývá návrhem schématu a výběrem vhodných součástek. Práce obsahuje návrh samotného LLC zdroje a také obvodu pro kompenzaci účiníku neboli PFC.
This diploma thesis is focused on the LLC resonant power supply with power factor correction. The first part of the thesis is focused on a selection of a suitable controller for the control of this source. Here the emphasis is mainly on efficiency and EMC. The thesis also deals with the design of the scheme and the selection of suitable components. The thesis contains the design of the LLC power supply itself and also the power factor correction circuit - PFC.
Description
Citation
PUNAR, J. Impulzní zdroj na rezonančním principu s kompenzací účiníku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Jitka Poměnková, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Miloš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-16
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise Otázky: Oponent: Vysvětlete jak je možné, že LLC rezonanční měnič může fungovat s kmitočtem nižším než je sériová rezonance rezonančního obvodu při zachování induktivního režimu. Student odpovídá na otázku správně a také částečně na doplňující dotazy Vysvětlete Vámi uváděnou zásadní změnu v konfiguraci rezonančního kapacitoru a porovnejte funkci kondenzátoru mezi LLC rezonančním měničem a propustným měničem, oba v konfiguraci půl-můstku. Student správně odpovídá na otázku Navrhněte možné způsoby vybíjení X2 kondenzátorů v EMI filtru po odpojení vstupních svorek od síťového napětí Student správně odpovídá na otázku doc. Petržela Otázka: Dílčí části bylo možné simulovat. Student se vyjadřuje k připomínce. Otázka: Proč jsou zapojeny zvláštní typy integračních článků. Student odpovídá nejistě a částečně. doc. Frýza Přípravek není funkční, ale prezentujete změřené průběhy. Student vyjasňuje postup měření dílčích bloků
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO