Terénní senzorová síť pro mikroklimatologická měření

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce je zaměřena na návrh terénní bezdrátové senzorové sítě pro mikroklimatologická měření, zejména výronů juvenilního oxidu uhličitho v oblasti hydrotermílního krasu, založené na LoRaWAN. V teoretické části práce je předložen přehled cílové oblasti, možností řešení měření, získávání a přenosu dat. Praktická část se pak věnuje kompletnímu návrhu celého systému, to znamená od měřicího zařízení přes koncentrátor a gateway až po backend odesílání dat do cloudového úložiště. Výsledky tohoto komplexního problému jsou prezentovány průběžně a přílohy obsahují detailnější a názornější ukázky.
This work is focused on the design of a field wireless sensor network for microclimatological measurements, especially juvenile carbon dioxide emissions in the area of hydrothermal karst, based on LoRaWAN. The theoretical part of the thesis presents an overview of the target location, possible solutions for measuring, obtaining and transmitting data. The practical part is then devoted to the complete design of the entire system -- from the measuring device through the concentrator and gateway to the backend of sending data to the cloud storage. The results of this complex problem are presented continuously and the appendices contain more detailed and illustrative examples.
Description
Citation
JURÁŇ, R. Terénní senzorová síť pro mikroklimatologická měření [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Blumenstein, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Martin Štumpf, Ph.D. (člen) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-16
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise: prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D: Jak je to s financováním vaší práce? Student vysvětluje spolupráci se školou Mendelu. Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D: radiová deska je navržená vámi nebo koupena? Student odpovídá, že desku zakoupil a dále popisuje vlasně navržené a vyrobené desky. Ing. Michal Kubíček, Ph.D: Pokrytí pomocí Gateway je vaše? Student potvrzuje.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO