Studie pracovních charakteristik více-fázového stroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
S postupom času sa elektrotechnicky průmysl posouval dopředu. Přišel rozvoj v automobilovém průmyslu, leteckém průmyslu, navigácí a dalších odvětvích. S rozvojem automobilového a leteckého průmyslu se zvětšila potřeba pro motory s vyskou spolehlivostí. Tenhle fakt zapříčinil rozvoj motorů s vćero fázami. Tyto stroje mají za úkol zvýšiť spolehlivost ale zároveň zachovat/zvýšit výkon stroje.
In recent decades, the electrical industry has been rapidly developed. The development is in electrical vehicles, navigation, electrical aircraft, high-power wind generators, multi-phase electrical machines and drivers. With development in the automotive industry and airspace industry, the need of high-reliability electrical machines. This fact results in the development of poly-phase machines. These machines try to achieve a higher reliability with the same or higher power rating.
Description
Citation
KUNA, K. Studie pracovních charakteristik více-fázového stroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) Ing. Jan Bárta, Ph.D. (člen) Ing. Jan Martiš, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Pazdera, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-16
Defence
Student obhajoval diplomovou práci na téma Studie pracovních charakteristik vícefázového stroje. Práce obsahuje teoretickou analýzu těchto strojů a analytické řešení různých provozních stavů včetně stavů poruchových. Výsledky jsou znázorněny v přiložených simulacích. Poslední částí je pak rozšířená analýza konkrétního stroje. Práce je psána v anglickém jazyce, přičemž je vytýkáno velké množství chyb. Vytýkány jsou rovněž výsledky týkající se optimálního řízení stroje při poruše- vypočtené ztráty jsou příliš velké. Na otázky oponenta student odpověděl, stejně jako na doplňující dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO