Přípravek pro emulaci senzorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce je návrh a realizace přípravku sloužícího pro emulaci výstupů ze senzorů. Přípravek umožňuje emulovat jak senzory digitální, komunikující přes sběrnice UART, SPI, I2C, CAN a RS-485, tak i senzory analogové nebo senzory s frekvenčním výstupem. Součástí práce je také návrh počítačového rozhraní pro konfiguraci přípravku. Zvláštní důraz je kladen na co nejvyšší univerzalitu a celkovou uživatelskou přívětivost výsledného systému.
The goal of this thesis is design of platform capable of sensor output emulation. The platform allows to emulate either digital sensors, communicating over UART, SPI, I2C, CAN and RS-485 buses, or analog sensors and sensors with frequency output. Design of computer interface to configure the platform is also a part of the thesis. Special emphasis is placed on the universality and overall user-friendliness of the entire system.
Description
Citation
GROMEŠ, J. Přípravek pro emulaci senzorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (předseda) doc. Ing. František Urban, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Šteffan, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaromír Hubálek, Ph.D. (člen) Ing. Alexandr Knápek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-16
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále odpověděl na otázky komise (otázky i odpovědi): O co opíráte prohlášení na obr. 8.1, že emulovaný výstup je srovnatelný s výstupem reálné součástky. V závěru píšete, že "pripravek uspokojivě emuluje vsechna testovaná periferní zařízení" opravdu všechna? Existují faktory či vlivy, které emulátor nebere v úvahu? Jaká je limitace rychlosti převodníku uvnitř zařízení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO