Telemetrický archiv družic

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem archivu vysílaných telemetrických dat družic PSAT, PSAT-2 a BRICSat, která je třeba získat z SDR IQ záznamů. Součástí práce je teoretický popis Dopplerova jevu a struktury vysílaných telemetrických dat. Dále je zde popsán návrh programu pro odstranění Dopplerova jevu, demodulaci a dekódování těchto záznamů a uložení dat do telemetrického archivu. Práce se dále zabývá analýzou získaných dat.
This thesis deals with a design of telemetry archive of PSAT, PSAT-2 and BRICSat sattelites. This telemetry data need to be extracted from SDR IQ records. The thesis contains a Doppler effect theory and description of structure of telemetry data. Then it presents a design of a program for Doppler effect correction, demodulation and decoding of these records and saving the data to telemetry archive. Thesis also deals with analysis of decoded data.
Description
Citation
VORÁLEK, J. Telemetrický archiv družic [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Jitka Poměnková, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Miloš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise Otázky: Oponent: Otázka: Jaká je citlivost, resp. chybovost vyvinutého PSK dekodéru ve srovnání s běžným softwarem, jako je např. FlDigi, MMVARI nebo DigiPan? Student vysvětluje srovnání softwarů Otázka: Jak se zachová funkce test_pattern_match() pro dekódování TLM v případě, že v těle zprávy dojde k posunu o znak vlivem nesprávně přijatého konce PSK znaku (dva nulové bity po sobě)? Student dostatečně vysvětluje chování funkce Otázka: V kapitole 5.2 je uvedeno, že ze sítě SatNOGS bylo získáno 260 záznamů družice PSAT2, které byly následně dekódovány. Jaké je celkové množství záznamů PSAT2 v SatNOGSu, vhodných k dékódování? Podle čeho byly zpracované záznamy vybírány? Student objasňuje původ dat doc. Frýza Otázka: Jak je možné, že v případě PSAT je závislost frekvenčního offsetu na teplotě stoupající a u PSAT2 klesající? Student vysvětluje rozdíl mezi PSAT a PSAT2
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO