Virtuální dvojče pro testbed Průmyslu 4.0

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá tvorbou digitálního dvojčete pro tesbed Barman. Barman je školní model autonomní linky míchaných nápojů, který demonstruje principy Průmyslu 4.0. Teoretická část práce diskutuje nad volbou vhodného nástroje pro virtualizaci. Porovnává nástroje Tecnomatix Process Simulate a modul Mechatronic Concept Designer integrovaný v prostředí NX. Praktická práce je dělena do dvou fází. V první fázi práce byl hledán způsob integrace robotického SCARA manipulátoru. Druhá fáze se zaměřuje na virtualizaci buňky Shaker pomocí druhého ze zmíněných nástrojů. Tato práce je koncipována jako návod tvorby a ověření konceptu digitálního dvojčete.
The goal of my master‘s thesis is to create a digital twin of a testbed Barman. The Barman is a school model of autonomous mixed drinks production line that demonstrates the principles of Industry 4.0. In the theoretical part of the thesis, the choice of a suitable tool for virtualization is discussed. The Tecnomatix Process Simulate and the Mechatronic Concept Designer module integrated in the NX platform is compared. The practical part of the work is divided into two phases. The first phase was about looking for a way to integrate the robotic SCARA manipulator. The second phase was focused on the virtualization of the cell Shaker in the latter of the tools mentioned before. This work is designed as a guide for creating and verifying the concept of a digital twin.
Description
Citation
HUSÁK, M. Virtuální dvojče pro testbed Průmyslu 4.0 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jakub Dokoupil, Ph.D. (člen) Ing. Václav Kaczmarczyk, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-17
Defence
Student obhájil práci výborně. Studnet dále zopověděl na všechny otázky oponenta a i na všechny doplňující otázky komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO